V Quinzena de l'ESS


Activitats en aquesta formació:

Com tenir cura de la salut mental a la nostra entitat

Data: 6 de juny de 2023

Horari: de 19:00 a 20:00

Lloc: Actua, SCCL

Descripció:

Xerrada sobre mecanismes i actituds que ens ajuden a tenir cura de la salut mental dins de les nostres entitats i de les persones que en formen part. A càrrec de Clélia Sassatelli, responsable del servei d'acompanyament i assistència terapèutica (SAAP), que la cooperativa Actua SCCL ofereix a les persones treballadores del la pròpia organització per l'acompanyament en moments de crisis i o situacions complexes per afavorir el espai de cura emocional.

Acte enfocat a gent treballadora i membres d'entitats diverses de l'ESS.

Joves i món laboral? Parlem de salut mental!

Data: 7 de juny de 2023

Horari: de 19:00 a 20:00

Lloc: Tangram Jove

Descripció:

Gestionar la motivació, l’ansietat o les emocions de la millor manera possible és necessari per al nostre benestar i permetre a les persones joves obrir-se camí en el món laboral, traçant el seu camí cap a la vida adulta amb autonomia. En aquesta xerrada adreçada a famílies i joves reflexionarem sobre aquests conceptes i què implica a la nostra realitat la relació entre els factors joventut, salut mental i mon laboral.


La xerrada l’impartirà Robert Perdomo, tècnic del programa Ocell de Foc a la Vegueria Penedès, que es focalitza a acompanyar joves d’entre 16 i 30 anys en la seva inserció sociolaboral o retorn al sistema educatiu, focalitzant-se en el seu benestar emocional, alhora que treballa per combatre l’estigma de la salut mental; una iniciativa de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, de la Generalitat de Catalunya. 

Passi del documental “Fabricando mujeres”

Data: 8 de juny de 2023

Horari: de 18:00 a 19:30

Lloc: Sala Zazie (1r pis). Casal - Societat La Principal

Descripció:

Fabricando Mujeres és un projecte documental interactiu i col·laboratiu en el que totes podem participar. L’objectiu és visibilitzar les diferents violències que s’exerceixen cap a les dones en els diferents àmbits de consum i poder així despertar una consciència crítica sobre els  estereotips masclistes que ens envolten.


El documental està basat en l’estudi «¿Consumimos violencia?» realitzat per l’ONGD SETEM Hego Haizea (País Basc). Està dividit en dues parts independents, que aborden diferents àmbits en els que actuen els tentacles de la Fábrica.

Coorganitzat amb Cineclub Vilafranca.


Descobreix el Coop-era en família. Visita i degustació de productes.

Data: 10 de juny de 2023

Horari: de 10:00 a 12:00

Lloc: Finca Ca la Marieta

Descripció:

Visita per tota la família a la finca de Ca La Marieta de Sant Pau d’Ordal on descobrir algunes de les verdures i fruites que cultivem i explicarem curiositats del mosaic agrícola Penedesenc. Acabarem la jornada amb una degustació de productes del projecte per tota la família.

Visita al Centre d’Interpretació de la Font de la Canya i tast de vins

Data: 11 de juny de 2023

Horari: de 12:00 a 14:00

Lloc: Centre d'Interpretació del Jaciment ibèric de La Font de la Canya

Descripció:

Visita al Centre d’Interpretació DO Vinífera on gaudirem d’un recorregut per la història de la vinya i el vi a través dels materials recuperats al jaciment de La Font de la Canya durant més de 20 anys, el més emblemàtic de la recerca arqueològica del Penedès. En acabar, gaudirem d’un tast de vins amb Pedra Seca.

Assessorament express per entitats de l'ESS: laboral, econòmic i jurídic

Data: 12 de juny de 2023

Horari: de 10:00 a 11:00

Lloc: Espai virtual

Descripció:

Consultoria a l’abast: assessorament online simultani en els àmbits econòmic, jurídic i laboral per a resoldre consultes ràpides a projectes d’emprenedoria o en consolidació dins l’ESS.

Participació i mirada feminista a les organitzacions

Data: 13 de juny de 2023

Horari: de 19:00 a 20:00

Lloc:

Descripció:

Diagnosis i aproximacions a l’ètica de les cures a l’ESS: la teva entitat és feminista? Tenint en compte que vivim en una societat patriarcal, és probable que hi hagi una cultura organitzacional impregnada i centrada en els valors androcèntrics com la producció, l'eficàcia, la racionalització, la jerarquització de poders, el focus en les fites i els objectius, l’estructura, etc.

En aquest taller farem autodiagnosi de si la nostra entitat integra valors feministes, i quins són els eixos principals a tenir en compte per incloure aquesta mirada feminista i ètica de les cures a les organitzacions de l’Economia Social i Solidària.

“Fem botifarra a l’exclusió!” - Mallart Artesans Xarcuters: relleu empresarial i inclusió social

Data: 14 de juny de 2023

Horari: de 19:00 a 20:00

Lloc: Restaurant El Cigró d'Or

Descripció:

Coneix el testimoni de relleu empresarial d’Embotits Mallart, que en aliança amb la Fundació Mas Albornà donen feina a persones amb discapacitat mantenint l’essència dels orígens i el sabor de la tradició. Acompanyarem la xerrada amb un tast de productes de Mallart Xarcuters Artesans oferts pel restaurant El Cigró d’Or.

Sobirania energètica: el que necessites saber per crear una Comunitat Energètica Local

Data: 14 de juny de 2023

Horari: de 11:00 a 12:00

Lloc: Espai virtual

Descripció:

Formació telemàtica sobre aquelles nocions bàsiques per a constituir Comunitats Energètiques Locals, una formula en auge per a recuperar la sobirania energètica a nivell territorial i local per a la producció d’energies renovables. Es tractaran aspectes com:

  • Passes per a crear CELs
  • Variables claus dels models de negoci (tècnic i econòmic)
  • La importància del grup motor
  • Reptes i oportunitats al territori

Activitat enfocada a tècnics municipals i comarcals, càrrecs polítics, així com a la població interessada en informar-se per a constituir comunitats energètiques locals.