Coopsetània

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

V Quinzena de l'ESS

Descripció

Del 2 al 16 de juny torna la Quinzena de l’ESS, l’altaveu de l’economia social i solidària a l’Alt, Baix Penedès, Anoia i el Garraf, que enguany arriba a la cinquena edició. Una programació d’actes concentrats en dues setmanes per demostrar a la població que una altra economia més justa i sostenible amb el medi i les persones és possible i, alhora, visibilitzant totes aquelles entitats i agents que la fan possible.


Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Com tenir cura de la salut mental a la nostra entitat (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

6 de juny de 2023

19:00 - 20:00 H

Lloc

Actua, SCCL

Descripció

Xerrada sobre mecanismes i actituds que ens ajuden a tenir cura de la salut mental dins de les nostres entitats i de les persones que en formen part. A càrrec de Clélia Sassatelli, responsable del servei d'acompanyament i assistència terapèutica (SAAP), que la cooperativa Actua SCCL ofereix a les persones treballadores del la pròpia organització per l'acompanyament en moments de crisis i o situacions complexes per afavorir el espai de cura emocional.

Acte enfocat a gent treballadora i membres d'entitats diverses de l'ESS.

Sessió 1

Joves i món laboral? Parlem de salut mental! (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

7 de juny de 2023

19:00 - 20:00 H

Lloc

Tangram Jove

Descripció

Gestionar la motivació, l’ansietat o les emocions de la millor manera possible és necessari per al nostre benestar i permetre a les persones joves obrir-se camí en el món laboral, traçant el seu camí cap a la vida adulta amb autonomia. En aquesta xerrada adreçada a famílies i joves reflexionarem sobre aquests conceptes i què implica a la nostra realitat la relació entre els factors joventut, salut mental i mon laboral.


La xerrada l’impartirà Robert Perdomo, tècnic del programa Ocell de Foc a la Vegueria Penedès, que es focalitza a acompanyar joves d’entre 16 i 30 anys en la seva inserció sociolaboral o retorn al sistema educatiu, focalitzant-se en el seu benestar emocional, alhora que treballa per combatre l’estigma de la salut mental; una iniciativa de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, de la Generalitat de Catalunya. 

Sessió 1

Passi del documental “Fabricando mujeres” (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

8 de juny de 2023

18:00 - 19:30 H

Lloc

Sala Zazie (1r pis). Casal - Societat La Principal

Descripció

Fabricando Mujeres és un projecte documental interactiu i col·laboratiu en el que totes podem participar. L’objectiu és visibilitzar les diferents violències que s’exerceixen cap a les dones en els diferents àmbits de consum i poder així despertar una consciència crítica sobre els  estereotips masclistes que ens envolten.


El documental està basat en l’estudi «¿Consumimos violencia?» realitzat per l’ONGD SETEM Hego Haizea (País Basc). Està dividit en dues parts independents, que aborden diferents àmbits en els que actuen els tentacles de la Fábrica.

Coorganitzat amb Cineclub Vilafranca.


Sessió 1

Descobreix el Coop-era en família. Visita i degustació de productes (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

10 de juny de 2023

10:00 - 12:00 H

Lloc

Finca Ca la Marieta

Descripció

Visita per tota la família a la finca de Ca La Marieta de Sant Pau d’Ordal on descobrir algunes de les verdures i fruites que cultivem i explicarem curiositats del mosaic agrícola Penedesenc. Acabarem la jornada amb una degustació de productes del projecte per tota la família.

Sessió 1

Visita al Centre d’Interpretació de la Font de la Canya i tast de vins (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

11 de juny de 2023

12:00 - 14:00 H

Lloc

Centre d'Interpretació del Jaciment ibèric de La Font de la Canya

Descripció

Visita al Centre d’Interpretació DO Vinífera on gaudirem d’un recorregut per la història de la vinya i el vi a través dels materials recuperats al jaciment de La Font de la Canya durant més de 20 anys, el més emblemàtic de la recerca arqueològica del Penedès. En acabar, gaudirem d’un tast de vins amb Pedra Seca.

Sessió 1

Taller fem ratafia. Recollida de plantes per l'elaboració de Ratafia (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

11 de juny de 2023

9:30 - 12:00 H

Lloc

La Llacuna Municipi

Descripció

Taller i excursió organitzat pel Grup Local d'Acció de la Llacuna amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu Coopsetània. Acció ciutadana de relació i consolidació de lligams cívics, cooperatius i solidaris.

Sessió 1

Assessorament express per entitats de l'ESS: laboral, econòmic i jurídic (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

12 de juny de 2023

10:00 - 11:00 H

Lloc

espai virtual

Descripció

Consultoria a l’abast: assessorament online simultani en els àmbits econòmic, jurídic i laboral per a resoldre consultes ràpides a projectes d’emprenedoria o en consolidació dins l’ESS.

Sessió 1

Participació i mirada feminista a les organitzacions (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

13 de juny de 2023

19:00 - 20:00 H

Lloc

Casal Popular d'Igualada, el Foment

Descripció

Diagnosis i aproximacions a l’ètica de les cures a l’ESS: la teva entitat és feminista? Tenint en compte que vivim en una societat patriarcal, és probable que hi hagi una cultura organitzacional impregnada i centrada en els valors androcèntrics com la producció, l'eficàcia, la racionalització, la jerarquització de poders, el focus en les fites i els objectius, l’estructura, etc.

En aquest taller farem autodiagnosi de si la nostra entitat integra valors feministes, i quins són els eixos principals a tenir en compte per incloure aquesta mirada feminista i ètica de les cures a les organitzacions de l’Economia Social i Solidària.

Sessió 1

Sobirania energètica: el que necessites saber per crear una Comunitat Energètica Local (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

14 de juny de 2023

11:00 - 12:00 H

Lloc

Espai virtual

Descripció

Formació telemàtica sobre aquelles nocions bàsiques per a constituir Comunitats Energètiques Locals, una formula en auge per a recuperar la sobirania energètica a nivell territorial i local per a la producció d’energies renovables. Es tractaran aspectes com:

  • Passes per a crear CELs
  • Variables claus dels models de negoci (tècnic i econòmic)
  • La importància del grup motor
  • Reptes i oportunitats al territori

Activitat enfocada a tècnics municipals i comarcals, càrrecs polítics, així com a la població interessada en informar-se per a constituir comunitats energètiques locals.

Sessió 1

“Fem botifarra a l’exclusió!” - Mallart Artesans Xarcuters: relleu empresarial i inclusió social (V Quinzena de l'ESS)

Sessió conclosa

14 de juny de 2023

19:00 - 20:00 H

Lloc

Restaurant El Cigró d'Or

Descripció

Coneix aquesta iniciativa social de la Fundació Mas Albornà que pren el relleu empresarial de l'obrador familiar d'Embotits Mallart en un projecte amb impacte social de creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat mantenint l’essència dels orígens i el sabor de la tradició.

Acompanyarem la xerrada amb un tast de productes de Mallart Xarcuters Artesans oferts pel restaurant El Cigró d’Or.